Festival

Guus Meeuwis over Concert at SEA: 'Het voelt altijd goed hier'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis over Concert at SEA: 'Het voelt altijd goed hier'

Guus Meeuwis komt net uit een weekend Groots Met Een Zachte G gerold, maar nu staat hij alweer op het festival van zijn muzikale vrienden van BLØF: Concert at SEA. Voor de zesde keer alweer, maar het podium op de Brouwersdam bevalt hem steeds weer: "De eerste keer was overweldigend, en alle keren daarna ook."

Guus Meeuwis had de eer om de openingsdag van Concert at SEA af te sluiten. Vier dagen eerder stond hij nog in een kolkend Philips Stadion in Eindhoven voor Groots Met Een Zachte G, zijn eigen concertreeks die na 17 edities in 2024 ophoudt te bestaan. "En dat was fantastisch, kan niet anders zeggen. Maar het voelde niet als afscheid nemen, maar als de perfecte opmaat naar volgend jaar."

Mooier

Vrijdag kwam zijn nieuwe single Mooier uit, die op de nieuwe plaat Uit Het Hoofd staat. "JW Roy is een van mijn beste vrienden, en hij was getuige bij de bruiloft van Manon en mij. We zaten in de ceremonie in een mooie tuin, en hij richtte wat woorden tot ons. Na twee zinnen stopte hij en zei: 'Ik kan het veel beter zingen.' Uit het niets sprongen er vier mensen uit de bosjes: Leo Alkemade, Diggy Dex, René van Mierlo en Skiggy Rapz. Ze hadden het ook al doorgespeeld aan alle gasten, dus zij begonnen het mee te zingen. En ik vond: dit liedje, dit moment, is zo bijzonder, dat mag iedereen meemaken."

Behalve een studioversie brengt Meeuwis ook een liveversie uit, die nog geen week eerder is opgenomen tijdens Groots Met Een Zachte G. "Die versie wil ik de mensen niet onthouden. Nu krijg je het gevoel erachter ook helemaal mee."

Theatertour

In september komt deel 2 van het nieuwe album van Guus Meeuwis uit. Direct daarna begint ook zijn theatertournee. "In het theater heb je gewoon wat meer tijd om contact te zoeken met de mensen. Je kunt ook meer achtergrond kwijt over de liedjes, of een verhaal vertellen. Je kunt echt met de mensen iets opbouwen. Het klopt allemaal."

Overweldigend

Maar voordat de theaters zich mogen opmaken voor Meeuwis' komst, maakt de Brabander eerst zijn opwachting op Concert at SEA. Voor de zesde keer alweer. "De eerste keer was overweldigend, en alle keren daarna ook. Ik voel me verbonden met mijn generatiegenoten BLØF en daardoor ook verbonden met het evenement, want we zijn allebei initiators van een eigen evenement. Het is bijzonder dat dat in Nederland kan en dat mensen dat omarmen. En we hebben alles klaarstaan voor vanavond. De setlist is goed!"

Luister hieronder naar het interview:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie