De grote Radiocollecte voor KWF
KRO-NCRV

Jeroen spreekt moeder van zieke Nora: ‘Het voelt heel confronterend’

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen spreekt moeder van zieke Nora: ‘Het voelt heel confronterend’

De Collectebus van NPO Radio 2 is gearriveerd in Assen. Daar spreekt Jeroen met Janette, wier dochter Nora inmiddels veertien maanden in het Prinses Máxima Centrum wordt behandeld tegen lymfeklierkanker. “Het is een gekke week”, zegt ze over De grote Radiocollecte voor KWF.

Een van de leraressen van Nora deelde ’s ochtends bij Jeroen en Jan-Willem het verhaal over de zieke Nora. Aangekomen in Assen is ook Nora’s moeder druk met collecteren. Dat is overigens niet voor het eerst. “Ik heb jarenlang gecollecteerd voor KWF en als je dan nu aan de andere kant staat, kun je je dat eigenlijk niet zo goed voorstellen”, aldus Janette. “Het voelt aan de ene kant heel betrokken en aan de andere kant ook heel confronterend. Echt een bijzondere week. Het is heel fijn dat er zoveel mensen opstaan om te collecteren en dat er zoveel geld binnenkomt.”

Stamcellen van tweelingzus

Volgens Janette gaat het naar verhouding goed met Nora, dankzij een geslaagde stamceltransplantatie met cellen van haar tweelingzus Jasmijn. “We hebben net deze week gehoord dat Nora nu honderd procent cellen van Jasmijn heeft”, zegt Janette opgelucht. “Ze heeft nog een lange weg te gaan met revalidatie en alles, maar we zij blij dat we hier nu staan.”

Jeroen in gesprek met moeder Janette

Ster advertentie
Ster advertentie