De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september traditiegetrouw een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

De hele week kunnen luisteraars via nporadio2.nl en de gratis app van NPO Radio 2 een donatie doen en hun favoriete plaat aanvragen. In de programma’s is volop ruimte voor indrukwekkende verhalen van luisteraars die op welke wijze dan ook geraakt zijn door kanker.

Jan-Willem en Jeroen gaan met luisteraars collecteren

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte gaan elke dag met een bus vol luisteraars op pad om te collecteren in wijken waar weinig wordt gecollecteerd. Het verloop van de collectes is van maandag tot en met donderdag te volgen in Wout2Day en op vrijdag in Wout & Frank.

Jan-Willem en Jeroen belden vanmorgen in Jan-Willem Start Op! met KWF-woordvoerder Linda Sumner over dit nieuwe collecte-idee. "Zijn er ook plekken waar het lastig is om collectanten te vinden?", vraagt Jan-Willem zich af. Linda Sumner legt uit: "Ja voornamelijk in grote steden en buitenwijken." Jan-Willem stelt daarom voor: "We dachten eraan om samen met luisteraars te gaan collecteren op plekken waar misschien niet gecollecteerd gaat worden, omdat jullie daar geen collectanten hebben."

Ruud de Wild over leven met en na kanker

Daarnaast gaat Ruud de Wild dieper in op KWF en leven met en na kanker. Elke dag krijgt de uitzending een thema: leven met en na kanker, hoop, keuzes en seksualiteit. Deze onderwerpen worden besproken aan de hand van gesprekken met (ex)patiënten en deskundigen.

Luister hieronder het gesprek terug van Jan-Willem en Jeroen met KWF-woordvoerder Linda Sumner:

Jan-Willem en Jeroen leggen nieuw collecte-idee voor aan het KWF

Video niet beschikbaar

De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Ster advertentie
Ster advertentie