De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

The Tipping Point van Tears For Fears is Album van de Week

foto: Tears For Fears - The Tipping Point
  1. Nieuwschevron right
  2. The Tipping Point van Tears For Fears is Album van de Week

Het heeft 17,5 jaar geduurd, maar vandaag is er er eindelijk weer een nieuw album van Tears For Fears gereleased. En dat op de laatste dag van de NPO Radio 2 ‘80s Achtdaagse. De plaat, genaamd The Tipping Point, is deze week Album van de Week.

The Tipping Point is het zevende studioalbum van Roland Orzabal en Curt Smith, beter bekend als het toonaangevende jaren ’80 duo Tears For Fears. Het is duidelijk dat de mannen ondanks hun lange afwezigheid hun gevoel voor melodie niet zijn kwijtgeraakt. Zo is de gelijknamige titeltrack een prachtig nummer geworden dat Roland Orzabal schreef toen zijn vrouw stervende was.

Levenservaring

Bandleden Roland Orzabal en Curt Smith zijn inmiddels 60 jaar en ze zeggen zelf dat dat ook wel te horen is. "Dit nieuwe album is een volwassen plaat, gemaakt door 2 mannen die 40 jaar aan levenservaring hebben opgedaan na hun allereerste album. We zijn nu een stuk intelligenter dan toen."

Nostalgisch en actueel

Thema's als persoonlijk verlies worden gecombineerd met actuele gebeurtenissen in de wereld en dat levert een sterk en indringend comeback-album op, na bijna 18 jaar stilte. Nostalgisch, maar toch modern.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie