De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Earthling van Eddie Vedder is Album van de Week

foto: Eddie Vedder - Earthling
  1. Nieuwschevron right
  2. Earthling van Eddie Vedder is Album van de Week

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder heeft vandaag een nieuw soloalbum uitgebracht: Earthling. De plaat is door De Albumshow direct bestempeld als NPO Radio 2 Album van de Week.

Na Into The Wild (2007) en Ukelele Songs (2011) is Earthling na 11 jaar en diverse andere projecten de derde volwaardige soloplaat van de Pearl Jam-frontman.

Sterrencast

Earthling is op en top Eddie Vedder zoals we gewend zijn. De zanger is echter ook samenwerkingen aangegaan met Stevie Wonder, Elton John en Ringo Starr. Het album is geproduceerd door Andrew Watt, die onder andere hits voor Miley Cyrus en Justin Bieber heeft geschreven, en die tevens deel uit maakt van Eddie Vedders nieuwe band The Earthlings.

The Earthlings all-star band

In Eddie Vedders gloednieuwe band spelen ook multi-instrumentalist Glen Hansard, oud-Red Hot Chili Peppers gitarist Josh Klinghoffer, Jane’s Addiction’ bassist Chris Chaney en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. Niet de minste namen dus.

Playlist

Earthling bevat de al gereleasde singles Long Way en The Haves. De track Brother The Cloud heb je misschien al voorbij horen komen als A-Plaat van Annemieke Schollaardt en staat nu ook op de playlist van NPO Radio 2. Beluister hieronder het hele album:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Earthling Tour

Met een nieuwe band en een nieuw album op zak is de legendarische rocker vorige week in New York al begonnen met zijn Earthling Tour. Europese tourdata zijn nog niet bekend, maar de zanger komt wel met Pearl Jam naar Nederland: op zaterdag 18 juni op Pinkpop en op 25 juli met een concert in de Ziggo Dome.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie