100 uur voor KWF

Erna ging naar Toto om haar overleden zoon te eren

foto: Erna Beukema
  1. Nieuwschevron right
  2. Erna ging naar Toto om haar overleden zoon te eren

Jan-Willem en Jeroen bellen tijdens 100 uur voor KWF met luisteraar Erna. Na haar donatie vroeg ze een plaat van Toto aan, die haar terugbrengt naar haar zoon Rutger, die op 25-jarige leeftijd overleed.

Het verlies van Rutger is nog heel vers. Afgelopen december is hij na een kort ziekbed van vijf maanden overleden aan de gevolgen van kanker. Een van Rutgers lievelingsbands was Toto, en hij zou in juli naar het optreden van de band in de Ziggo Dome gaan. Hij heeft het concert helaas niet meer mee kunnen maken, en in plaats daarvan zijn Erna en haar man naar het optreden gegaan, om Rutger te eren.

Het was voor hen beiden een bijzondere avond. "Tussen de mensen die plezier hebben denken wij terug aan Rutger, die zo’n fan was van Toto. Dit dan op de kaarten waar hij eigenlijk mee zou gaan", vertelt ze. Ondanks het feit dat het een emotionele avond was, kijkt het stel positief terug op het concert: "We voelden ons gesteund." Op de vraag wat Erna's mooiste herinnering is aan haar zoon zegt ze: "Het zijn er zoveel. Het was een hele sociale jongen, die in ons dorp zo bekend was en zoveel vrienden had." Erna vraagt voor Rutger de plaat Africa van Toto aan.

Het hele verhaal horen? Bekijk het fragment hieronder.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie