Programma

Toto speelt legendarische versie van Africa in Polen

  1. Nieuwschevron right
  2. Toto speelt legendarische versie van Africa in Polen

Ter ere van hun vijfendertigste verjaardag vertrekt Amerikaanse rockband Toto in 2013 op een Europese tour. In Polen spelen ze de sterren van de hemel.

Hun concert in Łódź is de locatie voor livealbum 35th Anniversary: Live in Poland. De mannen staan dan wel al vijfendertig jaar op het podium, maar de energie en frisheid spat ervan af. De setlist van het concert is een ware trip down memory lane. Klassiekers als Rosanna, Pamela, Stop Loving You en Hold The Line passeren de revue, maar ook wereldhit Africa mag niet ontbreken.

Africa in koor

De band speelt een spectaculaire versie van meer dan tien minuten, waarbij het publiek als koor dient. De namen van Afrikaanse landen die bassist Nathan East uitschreeuwt, het gezang van het publiek en de muziek van de band vormen zes minuten lang een prachtig samenspel als toegift aan het nummer.

Check het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toto in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Toto acht keer in de lijst der lijsten. Africa is hun hoogste notering op nummer 14. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst door de jaren heen? Check dan onze statistieken!

In 2022 komt de band naar Amsterdam voor een concert in de Ziggo Dome.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie