Gaat Foo Fighters door?

wel vijf nummers cadeau

Foo Fighters-fans worden aangenaam verrast met vijf gratis te downloaden nummers. Maar Dave Grohl overweegt tevens te stoppen met de band.

Klok

Een aantal weken geleden is de site van de Foo Fighters vervangen door een klok die langzaam aftelt naar 23 november, maar waarom was niet duidelijk. De heren van de Foo Fighters doen ons de Saint Cecilia EP cadeau, met daarop vijf gloednieuwe nummers. De EP is vernoemd naar het hotel waar de liedjes gemaakt zijn. 

Brief

Foo Fighters-frontman Dave Grohl heeft een lange brief bij de nummers geschreven. Hij zegt dat toen ze aan de EP zijn begonnen in oktober, het bedoelt was om de muziek en het leven te vieren. Door de recente gebeurtenissen in Parijs hebben de nummers een andere lading gekregen. "We hopen dat de nummers misschien een klein beetje licht brengen in deze donkere wereld."

Aan alles komt een eind

Toch baart de brief van Dave ons ook enige zorgen. Hij suggereert namelijk dat hij overweegt een punt achter de band te zetten. "Aan alle goede dingen komt een eind", schrijft Dave. "Natuurlijk... We zouden gewoon door kunnen gaan. We hebben het immers al zolang volgehouden, nietwaar? Waarom niet nog eens twintig jaar?"

Grote adempauze

Dave spreekt van 'een grote adempauze voor het doekt valt'. "Ik vraag me echt af of we elkaar weer zullen zien", besluit Dave zijn persoonlijke en emotionele brief. "Wie zal het zeggen? Maar zoals alles wat Foo Fighters aangaat, zal het alleen zo zijn als het goed voelt." Daarna bedankt hij alle fans voor hun jarenlange steun. 

Download de nieuwe Foo Fighters-nummers hier

STER Advertentie
STER Advertentie