Programma

Hozier v

  1. Nieuwschevron right
  2. Hozier v

Het lijkt soms alsof artiesten uit de lucht komen vallen. Hozier was vorig jaar zo'n voorbeeld, maar hij heeft er heel erg hard voor moeten werken.

Achtergrondzanger

'Take Me To Church' van de onbekende Ierse Hozier bestormde in de zomer van 2014 opeens de Nederlandse hitlijsten. Een nummer afkomstig van het tielloze debuutalbum dat al in september 2013 verscheen. Maar daarvoor maakt hij al flink wat vlieguren, bijvoorbeeld als achtergrondzanger bij Billy Ocean.

Support

Inmiddels verkoopt Hozier binnen no-time grote zalen uit, zoals Paradiso, Carré en de Heinenken Music Hall. Maar vier jaar geleden was hij nog het voorprogramma van andere artiesten. De onderstaande video is afkomstig uit 2011, waar Hozier als support-act speelt in een club in Dublin met ruimte voor ongeveer 150 man.

Cover

Tegenwoordig kun je er als beginnende artiest niet meer omheen: YouTube. Nummers coveren en op de website plaatsen is de manier om bekendheid te creëren en volgers te verzamelen.

Schoolorkest

Als je geen muziekles hebt, dan bestaat de muzikale opvoeding vooral uit hetgeen je leert op school. Ook Hozier was in zijn tijd op het Trinity College Dublin bezig met muziek, zelfs nadat hij de school had verlaten trad hij op met zijn oude schoolorkest. Vanaf 2'15 is de zanger te bewonderen in de onderstaande video waar ze Pink Floyds 'The Dark Side Of The Moon' spelen.

Experimenteren

Een eigen sound ontdekken is voor een beginnend artiest natuurlijk heel belangrijk. Daarom is het van belang dat je af en toe experimenteert, zoals Hozier in deze video uit augustus 2012.

Deze hele week kun je bij NPO Radio 2 kaarten winnen voor het concert van Hozier in Carré op 27 november!

Ster advertentie
Ster advertentie