Eddie van Halen jarig

rocker 60 jaar oud

Eddie van Halen is jarig! De Nederlands-Amerikaanse gitarist mag 60 kaarsjes uitblazen.

De gitarist van Nederlandse bodem is vandaag jarig! 

Van piano naar gitaar

Eddie van Halen werd op 26 januari 1955 geboren in Nijmegen. In 1962 staat er een verhuizing op de planning, de familie Van Halen vertrekt naar Amerika. Eddie leerde al jong pianospelen en won diverse talentenjachten. Ondanks zijn talent wilde Eddie een ander instrument proberen, de gitaar. Iets wat hem later wereldberoemd zal maken. Benieuwd naar Eddie's piano skills? Bekijk de gitarist in actie.

Van Halen

In 1972 richtte Eddie samen met broer Alex en bassist Mark Stone de groep Mammoth op. Doordat er nog een band was die zich Mammoth noemde werd de naam Van Halen. David Lee Roth werd later de zanger van de hardrockband. In de Top 2000 van 2014 wisten de nummers #360 'Running With The Devil' en #459 'Jump' van de band op een hoge plek te eindigen.

'Beat It' 

Wist je trouwens dat Eddie degene is geweest die het gitaarspel verzorgde van Michael Jackson's 'Beat It'? Door zijn gitaarsolo sprak het niet alleen maar R&B-fans aan, maar waren ook hardrock-liefhebbers groot fan van het nummer.

Acteur Eddie

Eddie is niet alleen maar bezig met muziek. Het lijkt erop dat hij ook stiekem een carrière als acteur nastreeft. In 2009 was Eddie namelijk te zien in de Amerikaanse sitcom Two And A Half Men. Gelukkig heeft onze rocker zelfs tijdens het acteren altijd een gitaar bij de hand. 

Gefeliciteerd Eddie van Halen!

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie