Programma

Rod Stewart 70 jaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Rod Stewart 70 jaar!

De Britse rockzanger Rod Stewart heeft een feestje te vieren. Hij is namelijk 70 jaar geworden!

Rod Stwart is jarig en dat laten we niet ongehoord voorbijgaan, wij vieren deze dag met zijn eigen fijne platen. In 2014 stond hij met zijn rauwe bluesy stem met maar liefst vijf nummers in de Top 2000:

#650 - 'Sailing'

Rod Stewart bracht in 1975 het nummer 'Sailing' uit. Echter was hij niet de eerste. Het orgineel werd namelijk in 1972 uitgebracht door The Sutherland Brothers Band. Rod Stewart's versie stond in Engeland vier weken op nummer 1. Welke versie is jouw favoriet?

#1133 - 'Maggie May'

In 1971 bracht Rod Stewart het nummer 'Maggie May' uit. Hij schreef dit nummer samen met Martin Quittenton en stond op het album Every Picture Tells a Story. Het nummer gaat over een jongen die valt voor de charmes van een oudere vrouw. Een verhaal wat Rod zelf ook heeft meegemaakt.

#1642 - 'I Don't Want To Talk About It'

Rod Stewart staat met 'I Don't Want To Talk About It' op #1642 in de Top 2000 lijst. Danny Whitten van Crazy Horse is echter de man die het nummer schreef en in 1971 uitbracht. Vier jaar later kwam Stewart pas met zijn versie, om vervolgens in 2004 het nummer te zingen samen met zangeres Amy Belle.

#1788 - 'You're In My Heart'

Voor het album Foot Loose & Fancy Free schreef Rod Stewart 'You're in My Heart' in 1978. Het nummer belandde op #4 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In het nummer verwijst Rod naar zijn twee favoriete voetbalcubs: Glasgow Celtic en Manchester United. Rod Stewart heeft naast muziek namelijk ook een grote passie voor voetbal! Als zijn club wint van FC Barcelona komen de vreugdetranen als vanzelf.

#1971 - 'Reason To Believe'

De Amerikaanse folkzanger Tim Hardin bracht in 1965 het nummer 'Reason To Believe' uit. Meerdere muzikanten hebben sindsdien het nummer gecoverd, o.a. The Carpenters, maar ook onze jarige job Rod Stewart. De rockzanger stond uiteindelijk met dit nummer in totaal 42 weken in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Gefeliciteerd Rod Stewart!

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie