Programma
BNNVARA

Ilja Gort kocht wijnchateau na horen Beat It

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilja Gort kocht wijnchateau na horen Beat It

Dat muziek meer is dan een paar noten, weet Ilja Gort als geen ander. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij hoe één nummer een complete omslag in z'n leven veroorzaakte.

De mysterie guest van dienst kwam vanochtend helemaal vanuit Frankrijk. Ilja Gort liet Jan-Willem en Jeroen aan de hand van vijf nummers raden wie hij was. Op de lijst staan onder andere AC/DC's Highway to Hell, Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd en Beat It van Michael Jackson.

'Dat is de functie van muziek'

En dat laatste nummer is een hele speciale voor Ilja. "Dat nummer heeft in mijn leven een kanteling veroorzaakt", vertelt Ilja. "Toen het nummer uitkwam zat ik in een periode dat ik eigenlijk niet zo goed wist wie ik was en wat ik wilde. Ik voelde me niet lekker. En toen hoorde ik dat nummer en sprong die vonk op mij over. Toen heb ik beslissingen genomen, het wijnchateau gekocht en ben ik krankzinnige dingen gaan doen. Dat is volgens mij de functie van muziek. Muziek moet echt iets met je doen, dat is de beste muziek, als dat iets wat met je doet."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie