Programma

Video: Paolo Nutini live

  1. Nieuwschevron right
  2. Video: Paolo Nutini live

De Schotse singer/songwriter Paolo Nutini speelde voor de Roodshow zijn nieuwe single 'Scream (Funk My Life Up)'.

Fish & Chips

Paolo Nutini komt uit een klein Schots dorpje genaamd Paisley. De bedoeling was dat hij de Fish & Chips-zaak van zijn vader zou overnemen. Zijn grootvader en een schoolleraar moedigen Paolo echter om te gaan zingen.

Amy Winehouse

Op zijn 17e verhuist Paolo Nutini naar Londen waar hij veel optreedt in kleine pubs. Er volgen echter ook steeds meer radio-optredens en de zanger treedt op als support-act van onder andere Amy Winehouse en KT Tunstall. Niet veel later tekent de jonge zanger een platencontract. Hits als 'Jenny, Don't Be Hasty' en 'New Shoes' volgen.

Vervolgens duurt het ruim 5 jaar voor zijn nu nieuwe album Caustic Love uitkomt: in de tussentijd zwerfde Nutini flink rond om op het gemak inspiratie op te doen.

Bescheiden

Op Jan-Willem's opmerking dat Paolo Nutini's 'Iron Sky' een van zangeres Adele's favoriete liedjes OOIT is, weet de zanger alleen maar "Thanks Adele, if you're listening" te zeggen. Er staat een spreekwoordelijk 'lange rij muziek', vertelt Nutini, 'dus het is goed als mensen over je praten'.

De Roodshow

Vrijdag bracht hij zijn nieuwste single ten gehore in de Roodshow. Luister het nu terug!

Roodshow
Presentatie: Jan-Willem Roodbeen
ma-vr 14:00 - 16:00 op Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie