Duetten Michael Jackson en Freddie Mercury

De twee iconische muzikanten namen 30 jaar geleden drie nummers op die in het najaar eindelijk worden uitgebracht.

Drukke schema's

Dit nieuws heeft Queen-gitarist Brian May bevestigt in een interview met de Britse krant The Times. De drie demo’s uit 1983 werden opgenomen in de thuisstudio van Jackson in California, met het plan om hier meer werk aan toe te voegen. Dat was er echter nooit van gekomen door de drukke schema’s van beide muzikanten.

Promotie

“Het waren geweldige nummers, maar het probleem was het gebrek aan  tijd. Het was voor zowel Michael als mij een erg drukke periode in ons leven”, vertelde Mercury in een uittreksel uit Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury. Hij was ten tijde van de opnames druk bezig met de promotie van het Queen-album The Works, net als Jackson met zijn Thriller.

The Jacksons

Ook had Jackson in 1983 aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone verklapt dat hij een groot fan was van Freddie Mercury en zijn muziek, en dat hij had contact met hem had gezocht om samen aan een nieuw album van The Jacksons te werken.

Lama

Volgens Queen-manager Jim ‘Miami’ Beach verliepen de studio-opnames toch niet altijd even soepel: “Mercury belde me tijdens een van de opnames en zei: Miami, kan je hierheen komen? Je moet me komen ophalen, ik ben hier aan het opnemen met een lama”. De duetten ‘There Must Be More to Life Than This’,  ‘State of Shock’ en ‘Victory’ (wat tevens de titel werd van het Jacksons-albums uit 1984) worden dit najaar uitgebracht.

STER Advertentie
STER Advertentie