Stevie Wonder werkt aan drie nieuwe albums

Naast zijn nieuwe album

10 Billion Hearts

Dat vertelde de zanger in een interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Het was al eerder bekend dat Wonder bezig was met zijn nieuwe album 10 Billion Hearts, maar tot nu toe was er weinig tot geen informatie bekend over zijn twee andere albums.

David Foster 

Wonder werkt voor zijn tweede project samen met de Grammy Award-winnende producer David Foster, bekend van zijn werk met o.a. Mariah Carey, Céline Dion, Neil Diamond, Whitney Houston en Michael Jackson. Voor het album, wat When The World Began zal gaan heten, heeft Wonder de hulp ingeroepen van een symfonisch orkest om nieuw leven in oude hits als ‘Isn’t She Lovely’ en ‘I Just Called To Say I Love You’ in te blazen, maar er zullen ook nieuwe nummers te horen zijn.

Arabische gospel 

Tenslotte onthulde de zanger bezig te zijn met een gospelalbum als eerbetoon aan zijn moeder. “Ik had haar beloofd dat ik het zou doen. Ze wou altijd al dat ik het zou doen voordat haar tijd op raakte. We hebben gewerkt aan een paar nummers en wat ideeën, dus dat willen we nu ook afmaken”, vertelde hij in het interview. “We gaan vooral traditionele gospel doen, maar ik zit eraan te denken om een gospelnummer in het Arabisch op te nemen.”

Presentatie 

De Amerikaanse muziekicoon presenteerde vorige week zaterdag de opening van het nieuwe seizoen van het Hollywood Bowl-amfitheater. Tijdens het evenement werd singer-songwriter en persoonlijke vriend John Legend ingehuldigd in de Hall of Fame van het theater, samen met Steven Tyler en Joe Perry van Aerosmith. Naast het verzorgen van de presentatie, zong Wonder samen met Legend het nummer ‘Isn’t She Lovely’. 

STER Advertentie
STER Advertentie