Programma

Brian Wilson in studio met Jeff Beck

  1. Nieuwschevron right
  2. Brian Wilson in studio met Jeff Beck

Brian Wilson, het brein achter The Beach Boys, werkt aan een nieuw soloalbum en heeft aangekondigd dat gitarist Jeff Beck met hem in de studio zit. Het zal volgens Wilson een rock-'n-roll album worden.

In de Hollywoodstudio

The Beach Boys-legende Brian Wilson werkt op dit moment aan zijn elfde solo-album. In de studio in Hollywood komen genoeg bevriende muzikanten langs om Wilson bij te staan. Hij maakte bekend dat o.a. gitarist Jeff Beck te horen zal zijn op het nieuwe album. Ook zijn vroegere collega’s van The Beach Boys Al Jardine en David Marks spelen mee. Bassist en producer Don Was en drummer Jim Keltner helpen Wilson in de studio.

Echte rock-'n-roll

Brian Wilson heeft een rock-'n-roll album in gedachten. “Ik was echt geraakt door het enthousiasme van The Beach Boys-fans tijdens onze tour vorig jaar. Het gaf me veel energie en mijn hoofd vulde zich met muziek. Ik wilde zo snel mogelijk weer de studio induiken.”

Eerbetoon aan Wilson

En als je aan rock-n-roll denkt dan denk je aan Jeff Beck volgens Wilson. “Toen ik Jeff Beck als eerbetoon ‘Surf’s Up’ hoorde spelen in 2005 wist ik zeker dat we een keer gingen samenwerken.” Zie onderaan het artikel de video van het eerbetoon aan Brian Wilson van Jeff Beck tijdens het MusiCares Person Of The Year evenement in 2005.

The Beach Boys 50 jaar

Vorig jaar kwam The Beach Boys nog samen voor een 50 jaar jubileum tour. Toen kwam ook het album That’s Why God Made The Radio uit. De releasedatum van Brian Wilsons nieuwe album is nog niet bekend. Het wordt de opvolger van Songs In The Key Of Disney (2011), met covers uit Walt Disney-films.

Ster advertentie
Ster advertentie