Programma

Herdenkingstuin George Harrison geopend voor publiek

  1. Nieuwschevron right
  2. Herdenkingstuin George Harrison geopend voor publiek

De George Harrison Memorial Garden was voorheen gesloten voor het publiek, maar kan nu door iedereen worden bezocht.

Hare Krishna

De ex-Beatle gaf het landgoed, gelegen bij het Bhaktivedanta landhuis, in 1973 aan de Internationale Vereniging voor Krishna Bewustzijn, nadat hij aanhanger werd van het Hare Krishna geloof. Na zijn dood in 2001 werd er een tuin gecreëerd in het teken van zijn herdenking.

Officiële opening

Harrison zijn weduwe, Olivia Harrison, en tuinier Monty Don zullen beide aanwezig zijn bij de officiële opening van de tuin. Don lichtte toe: “Ik voel me vereerd en verrukt dat ik deze tuin in nagedachtenis van George Harrison mag openen, en dat het publiek in staat is om George zijn grote liefde voor tuinieren en diepe spiritualiteit te delen.

Diepe spiritualiteit

Tempelleider Gauri Das van het Bhaktivedanta landhuis voegde daaraan toe: “Er zit een diepe spiritualiteit in de teksten van George Harrison, soms in de vorm van een metafoor en soms meer direct. De tuin reflecteert zijn spirituele reis. Het is voor ons een enorme eer dat de tuin wordt geopend op het 40ste jubileum van het Bhaktivedanta landhuis, een van Groot-Brittannië zijn meest vooraanstaande tempels en gedoneerd door George.“

Ster advertentie
Ster advertentie