Programma

Living Colour viert 25-jarig jubileum Vivid

  1. Nieuwschevron right
  2. Living Colour viert 25-jarig jubileum Vivid

De New Yorkse band Living Colour zal maandag 11 maart een optreden geven in de Melkweg ter ere van het 25-jarig bestaan van hun legendarische debuutalbum Vivid.

Love Rears Its Ugly Head

Naast de unieke en vernieuwende combinatie van funk, rock en metal, viel Living Colour op als een van de weinige geheel zwarte bands in het overheersende blanke rock klimaat. De band werd in Nederland vooral bekend door het nummer ‘Love Rears Its Ugly Head’, van Vivid’s 'Time’s Up'. Dit nummer stond wekenlang in de Top 40 en komt nog regelmatig voorbij op de radio.

Vertrouwde formatie

In 1995 splitste de band zich op, om zich enkele jaren laten te hervormen. Sindsdien toeren ze regelmatig door Europa met o.a. een optreden op Pinkpop Classic in 2009. De mannen uit New York staan in de vertrouwde formatie op het podium, met zanger Corey Clover, gitarist Vernon Reid, drummer Will Calhoun en sterbassist Doug Wimblish.

Video interview

Meer over de jubileum tour, de brede muzikale achtergrond en de invloed van hun stad New York op hun muziek kan je hieronder vinden in de vorm van een video interview met Living Colour door de website New York Natives.

Ster advertentie
Ster advertentie