Hoe Kiss insprong op discorage met I Was Made For Lovin’ You

Het verhaal achter de hit in Top 2000 a gogo

Gierende gitaren, een zoemende baslijn, een stuwende discobeat en een tekst over een nacht vol passie: Paul Stanley en Gene Simmons praten in Top 2000 a gogo over hun grootste hit.

In de VS is Kiss één van de bestverkopende bands aller tijden. Het rockkwartet met de geschminkte gezichten groeit in de jaren ’70 uit tot een waar fenomeen. Nederland raakt pas verknocht aan Kiss wanneer in 1979 het zevende album Dynasty verschijnt, met daarop de hitsingles Sure Know Something en I Was Made For Lovin’ You.

Aangestoken door het discovirus

Kiss-zanger Paul Stanley schrijft I Was Made For Lovin’ You samen met producer Vini Poncia en songschrijver Desmond Child, die later ook mee zou werken aan wereldhits van onder anderen Bon Jovi, Cher, Aerosmith, Katy Perry en Ricky Martin. Stanley wordt in de jaren ’70 aangestoken door het discovirus en wil dat gevoel vastleggen in een Kiss-song. "Het is niet diepgaand", zegt hij in deze Top 2000 a gogo-aflevering. "Het is zo simpel."

Geen einde aan oorlog of hongersnood

I Was Made For Lovin’ You bereikt de eerste plek in landen als Canada, België, Frankrijk en Nieuw-Zeeland en in Nederland is het in 1979 zelfs de meest verkochte single van het jaar. Volgens de frontman van Kiss is het succes van het nummer te wijten aan het universele thema. "Het gaat niet over walvissen redden. Wij zijn geen groep die een einde wil maken aan oorlog of hongersnood."

Paul Stanley en Gene Simmons over het ontstaan van hun grootste hit:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Podcast Top 2000 a gogo

In de Top 2000 a gogo-podcast vertelt Leo Blokhuis verhalen die schuil gaan achter de muziek in de Lijst der Lijsten. Leo gaat op zoek verrassende verbanden, heerlijke details en je hoort veel muziekfragmenten. Beluister alle podcasts van de Top 2000 a gogo hier.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie