Chefkok Rik maakt de duurste pepernoten ter wereld

Een gouden recept

De pepernoten van chefkok Rik Jansma uit Harderwijk zijn de duurste pepernoten ter wereld. Voor één pepernoot betaal je namelijk een tientje. Wat zijn gouden recept is? In Jan-Willem Start Op legt hij het uit.

Chefkok Rik Jansma heeft letterlijk een goudenrecept voor zijn pepernoten. Naast dat hij er saffraan uit het Midden-Oosten, mandarijn uit Japan en zwarte truffel uit Umbrië instopt, verpakt hij ze namelijk ook nog eens in bladgoud. Voor maar liefst €10,- heb je één zo'n gouden pepernoot.  “We bestaan deze zaterdag 140 jaar en daarom wilde we de meest exclusieve pepernoot maken” vertelt de chefkok in Jan-Willem Start Op. Ondanks de hoge prijs, gaan de gouden pepernoten als warme broodjes over de toonbank. "We hebben al redelijk wat verkocht."

Check hieronder het hele gesprek: 



Jan-Willem Start Op 

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: Pixabay

STER Advertentie
STER Advertentie