Programma

Luisteraar Tim vraagt Coldplay aan ter nagedachtenis aan zijn moeder

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Tim vraagt Coldplay aan ter nagedachtenis aan zijn moeder

Luisteraar Tim zit al vanaf het begin gekluisterd aan de radio om te genieten van de NPO Radio 2 Collecte Drive-in. Vannacht deelde hij zijn verhaal met Carolien Borgers.

Tim en Carolien hebben beide een belangrijk persoon verloren aan kanker. Zo’n week als dit laat ze inzien dat ze er niet alleen voor staan. Carolien: "Mijn vader is vijf jaar geleden overleden en dat voelt als een heel individueel verdriet, omdat het mijn vader is. Op dit soort momenten gaat dat particuliere eraf, dat is heel fijn. Daardoor voelt het alsof mijn verdriet ook jouw verdriet is en jouw verdriet ook dat van mij."

‘Up & Up’

Daar kan Tim zich goed bij aansluiten. "Het doet mij heel veel. Ik heb vorig jaar mijn moeder verloren en alle herinneringen komen naar boven", vertelt Tim. Dat is exact de reden waarom Tim het een goed idee vindt om een plaatje aan te vragen voor zijn moeder. Er zit voor hem een bijzonder verhaal achter het nummer. Tim: "Toen mijn moeder 65 jaar was hebben we haar meegenomen naar een concert van Coldplay. Dat vond ze zo fantastisch. Ik nam haar helemaal mee naar voren en ik heb haar op mijn schouders gezet, tien meter voor het podium. Ik was zo trots op haar. Ze vond het geweldig." Als herinnering aan zijn moeder en aan dit mooie moment heeft hij 'Up & Up' op zijn arm laten tatoeëren. Dat is natuurlijk ook het nummer dat hij graag wilde horen.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie