Giel de Winter: 'Ik haat het oprecht om voor de schermen te werken'

Podcast van Ruud de Wild

Inbreken in een dierentuin, ruziemaken met politie, op een scooter door de bouwmarkt. Niets is te gek voor Giel de Winter van StukTV. Ruud praat met hem over zijn YouTube-kanaal, de overstap naar Talpa en een middelvinger naar omroepbazen.

Giel de Winter begon acht jaar terug met het YouTube-kanaal StukTV. Hij vond het aanbod op tv niet interactief genoeg: "Ik dacht: 'hoe tof zou het zijn als kijkers kunnen bepalen wat bepaalde presentatoren moeten doen'. Toen heb ik StukTV bedacht." Het format van het kanaal is als volgt: jij bedenkt een opdracht en zij voeren hem uit. StukTV is enorm succesvol geworden en is op het moment het op één na grootste YouTube-kanaal in Nederland. Het is zelfs zo'n succes dat John de Mol StukTV vorig jaar overnam.

Hekel aan werken voor de camera

Toch staat Giel liever niet voor de camera. "Ik haat het oprecht om voor de schermen te werken. Ik vind het zoveel leuker om programma's te bedenken en te maken. Elke keer als ik een format heb bedacht, zegt de producent: 'Giel, jij kunt hier niet bij zijn, want je bent een van de presentatoren van StukTV.' En dan denk ik: 'dat wil ik helemaal niet.'"

Hoe denkt hij over het werken bij Talpa? En hoe is zijn band met John de Mol? Je hoort het in de laatste aflevering van dit seizoen 30 MINUTEN RAUW:

30 MINUTEN RAUW met Giel de Winter


HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal. 

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie