Podcast

Royce de Vries in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik heb nog steeds slaapproblemen'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Royce de Vries in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik heb nog steeds slaapproblemen'

30 MINUTEN RAUW is terug! In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Ruud de Wild in gesprek met advocaat Royce de Vries, die vertelt over slapeloze nachten, de band met zijn eigen kinderen en hoe hij is veranderd na de dood van zijn vader.

"Ik heb de eerste 7 dagen op slaappillen geslapen", vertelt Royce over de dagen die de familie aan het bed van Peter R. de Vries doorbracht na de aanslag in Amsterdam. "Ik heb nog steeds slaapproblemen. Ik slaap niet alleen op slaappillen hoor, voor de duidelijkheid. Maar ik heb af en toe fases dat ik niet goed slaap."

Ondanks de slapeloze nachten, is Royce dankbaar dat zijn vader niet meteen na de aanslag is overleden: "Ik ben nog altijd blij dat we die 9 dagen in het ziekenhuis hebben gehad. Ik had het veel erger gevonden als mijn vader direct was overleden daar op straat. Ik ben altijd vrij pessimistisch geweest of hij kon herstellen", vertelt bij. "Ik was eigenlijk heel blij dat ik van de arts te horen kreeg: 'Hij leeft nog, maar we zijn niet optimistisch over zijn herstel kansen.'"

'Een ander persoon'

Na de dood van zijn vader is Royce emotioneler geworden, bijvoorbeeld naar zijn kinderen toe. De vader van twee blikt terug op het uitzoeken van het eerste paar voetbalschoenen voor zijn oudste zoon. "Je kon mij bijna opvegen dat ik dat voor het eerst deed. Ik heb toen ook wel tegen hem gezegd. Deze krijg je van opa sterretje."

Ook zijn vrouw Amanda vertelt hem dat hij "een ander persoon" is. "Het leven lachte ons tegemoet", zo blikt hij terug. "Daar is 2,5 jaar geleden wel echt iets in veranderd. We hebben toch heel veel ellende gekregen."

Over het verlies van zijn vader, de media-aandacht en zijn jeugd in Hilversum hoor je hieronder meer:

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Royce de Vries (S12) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie