Tv-kok Ramon Brugman geeft tips voor dé perfecte foodfoto's

Gijs 2.0

Tv-kok Ramon Brugman was op bezoek bij Gijs 2.0! Niet alleen om te koken, maar ook om te vertellen over voedselfotografie. Hij leert je hoe je dé perfecte foodfoto kan maken.

Toen hij in de studio werd uitgenodigd om een fotogeniek gerecht te koken, dacht hij gelijk aan het Indonesische groentegerecht 'gadogado'. "Het gerecht leent zich ontzettend goed om een mooie foto te maken, want wat je nodig hebt voor een goede foto is een beetje contrast. Gadogado heeft veel kleuren, dus als je daar een goede ondergrond onder legt dan gaat het eigenlijk al vanzelf." Het insta-waardige recept vind je onderaan de pagina.

Dé perfecte foodfoto

Hoe maak je een kleurrijke voedselfoto? Ramon geeft je dé tips! 

Ramon maakt ultiem Instafamous-gerecht!


Recept

En, zoals beloofd, het recept van Ramon! 

Gadogado

Pindasaus:

200g (geroosterde) pinda’s

2 tenen knoflook

1 ui

Olie

½ rood pepertje

1 limoen

Suiker

Stukje gember

1 blikje kokosmelk

scheut ketjap


Zoetzure komkommer:

Komkommer

100ml azijn

100ml water

50g suiker


Gado gado:

6 eieren

1 zak kroepoek van cassave

Homemade satésaus

300 g gekookte witte rijst


Groenten, totaal 800 gram:

1 Chinese kool

Taugé

Boontjes

Wortelen

Peultjes

1 Schil de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snij in halve maantjes.

2 Doe in een kom de azijn, 3 a 4 lepels suiker en het water. Roer dit door tot de suiker is opgelost. Doe hier de komkommer in en laat dit een uurtje inwerken.

3 Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit dit aan in wat olie.

4 Doe de pinda’s in de keukenmachine. Schil de gember en rasp boven het uienmengsel. Snij het rode pepertje in ringen en doe dit er ook bij.

5 Doe het uienmengsel bij de pinda’s in de keukenmachine en mix dit. Voeg dan het sap van de limoen toe, en de kokosmelk. Schenk er een scheutje ketjap bij, een eetlepel suiker en mix dit weer even tot een mooie gladde massa.

6 Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Pel de eieren.

7 Blancheer eerst de kool in gezouten water. Zet een grote kom met koud water klaar. Als de kool even kort heeft gekookt, doe je deze in die kom, zodat het stopt met garen. Herhaal dit met de boontjes, peultjes en wortels.

8 Verhit de pindasaus in een steelpannetje.

9 Bak de geblancheerde groenten even aan in een wok en voeg de taugé op het laatst nog even toe.

10 Serveer de rijst met de groenten, ei, pindasaus en wat kroepoek. Voor een vegetarisch gerecht laat je de kroepoek weg.

Eetsmakelijk!

Omslagfoto: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie