Terugblik: Status Quo speelt 'Whatever You Want' met orkest

Tijdens Night of the Proms 1999

In 1999 betreden de heren van Status Quo het podium van Night of the Proms. Ze spelen daar een bijzondere uitvoering van 'Whatever You Want'.

Status Quo deelt het podium tijdens Night of the Proms met een groot orkest. Op de avond waar klassiek en rock bij elkaar komen, spelen ze hun grote hit 'Whatever You Want'. De track staat op het gelijknamige album uit 1979 en is één van de bekendste nummers van de band. Het nummer wordt in een dronken bui geschreven door gitarist Rick Parfitt en toetsenist Andrew Bown. Nadat ze klaar zijn wil Bown het nog een ‘Quo-sausje’ geven en verwijdert hij wat akkoorden. Uiteindelijk blijven in de coupletten alleen nog de twee kenmerkende akkoorden over.

Nieuw jasje

Het nummer wordt tijdens de avond in 1999 in een compleet nieuw jasje gestoken. Na een spannende opbouw van het orkest klinkt niet veel later het bekende intro van de track. De combinatie tussen de rockband en het orkest blijkt goud. Het publiek zingt en springt enthousiast mee tijdens het optreden. Ook op het podium is het enthousiasme groot. Het zorgt voor een onvergetelijk optreden.

Check 't optreden hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Status Quo staat met 'Whatever You Want' sinds 1999 onafgebroken in de Top 2000. In 2018 eindigt het nummer op plek 663. 

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie