Zanger The Monkees overleden

Davy Jones, de zanger van The Monkees, is overleden. Woensdag stierf hij op 66-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Florida. Dat melden lokale autoriteiten.

Hartaanval

Amerikaanse media zeggen dat Davy Jones is overleden aan een hartaanval. Jones werd geboren in Manchester en acteerde al op jonge leeftijd voor toneel en televisie. In 1965 werd hij een van de vier leden van The Monkees.

The Monkees

In eerste instantie worden The Monkees bij elkaar gebracht als acteurs voor een gelijknamige televisieserie. Na de eerste afleveringen worden singles als ‘Last Train to Clarksville’ en ‘I a Believer’ snel hits in Amerika.

De timing van The Monkees is perfect. Ze lijken het beste antwoord op the Beatles te zijn. Op het toppunt van de band in 1967 verkopen ze zelf meer albums dan de 'Fab Four'. Drie jaar later valt de groep uiteen door onderlinge ruzies.

Bijeen

Af en toe kwamen de vier weer bij elkaar. Vorig jaar gingen The Monkees nog op tournee, maar deze werd halverwege afgebroken door akkefietjes binnen de band. Jones zelf trad deze zomer nog regelmatig solo op.

STER Advertentie
STER Advertentie