James Blake beloont de blijvers

North Sea Jazz 2016

Wie blijft die blijft, bewijst een verlegen jongen met een seismisch optreden.

De artiest:

James Blake

Het tijdstip: 

Vrijdag 8 juli, 23:00 – 00:15 @ Maas

Bekend van:

Dit jonge Britse talent brak in 2011 door met het indringende 'Limit To Your Love'. Hij won in thuisland Engeland de Mercury Prize voor veelbelovend talent, en wil dat nu waarmaken met zijn tweede album.

De sfeer is:

Magnetisch. Want als je hoofd er niet naar staat, stoot James Blake af. En dat merk je, aan een zaal die geleidelijk leeg begint te lopen (al kan dit ook aan het tijdstip liggen). Maar wie blijft, blijft en wordt tot het podium aangetrokken. Een verlegen Blake stelt zich gedwee voor om vervolgens een register geluid waar je u tegen zegt open te trekken.

Het beste moment:

Het tweede nummer 'Timeless' komt aan: de muziek van Blake en zijn 2 bandgenoten is niet alleen om te horen, maar ook om te voelen. Als een naderende kolos komt de muziek binnen met het trio als bestuurders van een ruimteschip achter de met knoppen bediende loops, distortions, drumpads en toetsen. Timing is alles, en ze beheersen het goed.

Het citaat:


"It's nice to play in a place where you know they listen to every note.... also quite nerve-racking!"


- James BlakeHét nummer:

Met 'I Hope My Life' komt de Underworld in Blake naar boven. Het is veruit de meest opzwepende song in het optreden en maakt eventueel dromende publieksleden met een glimlach wakker.

De tweet:

Om deze Twitter-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Voor de gelukkige paar honderd man die het concert van James Blake uitkijken is het een intense trip, verzorgd door een nette, verlegen Britse jongen die toverspreuken met zijn heldere stem uitspreekt. Dan zijn koetjes en kalfjes inderdaad nergens voor nodig.

STER Advertentie
STER Advertentie