De Kluis: Elton John - 'The Bitch Is Back'

1974

Verbannen op veel radiostations, geen hitje in Nederland, toch een fantastisch liedje. Maar wie is de 'bitch' in kwestie?

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.In afwezigheid van Gerard hebben Rob en Jeroen de sleutels van De Kluis gekregen en mogen ze struinen tussen die enorme bergen platen vergeten liedjes of platen die nooit echt een hitje zijn geworden. Dat bracht ze op dag één bij Elton John aan.

Bernie Taupin

Bij een plaat uit 1974 die hij schreef met Bernie Taupin. Veel radiostations wilde er niet aan, want een titel met daarin het woord 'bitch' was natuurlijk compleet not done, zeker niet in de seventies. In The States werd het nog wel een klein hitje, maar in zijn thuisland Engeland en Nederland deed het in de hitlijsten he-le-maal niks.

Wie is de bitch?

De grote vraag is uiteraard wie de 'bitch' in dit chanson is? Als we de verhalen mogen geloven, is dat gewoon Elton zelf. Hij liep zó te piepen in de studio met Taupin dat steevast 'oh, oh, the bitch is back' werd gezegd als hij weer binnenkwam. Ach zo...

Als je overigens goed luistert hoor je op de backing vocals Dusty Springfield.

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Elton John - 'The Bitch Is Back'


STER Advertentie
STER Advertentie