NPO Radio 2 Top 2000

'Mia' is de 'Imagine' van België

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. 'Mia' is de 'Imagine' van België

'Imagine' bood Nederland troost en schoot naar 1 in de laatste editie van de Top 2000. In België gebeurde een jaar eerder al precies zoiets met 'Mia' van Gorky.

Studio Brussels De Tijdloze 2014

'Imagine' stond in 2015 'ineens' op nummer 1 in de Top 2000. Aanleiding hiervoor waren de aanslagen in
Parijs. In korte tijd was een liedje een soort plek van troost geworden voor wie niet wist waar 'ie met z'n gevoelens heen moest. In België gebeurde dit een jaar eerder al, toen Gorky's 'Mia' 21 plaatsen steeg naar de eerste positie van Studio Brussels De Tijdloze 2014.

De beste liedjes allertijden

Studio Brussel zendt jaarlijks een lijst uit van de beste liedjes aller tijden, vergelijkbaar met de NPO Radio 2 Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Mia' was B-kantje

'Mia', één van de nieuwkomers in de Top 2000 van 2015, is een B-kantje. Het werd in 1992 uitgebracht als de achterkant van single 'Soms Vraagt Een Mens Zich Af' van Vlaamse rockband Gorky, later Gorki. In de loop der jaren werd het nummer echter steeds populairder bij fans en in 2003 werd 'Mia' ineens veel op de Vlaamse zenders gedraaid.

Schok door overlijden Luc De Vos

Gorki frontman Luc De Vos was naast zanger ook columnist en schrijver en verscheen regelmatig op tv. Hij overleed onverwacht op 29 november 2014, op de verjaardag van zijn zoon. Hij was toen 52 jaar oud. De Vlamingen reageerden geschokt op het nieuws.

Gorki op nummer 1

Studio Brussel besloot daarop 'Mia', inmiddels Gorki's populairste nummer, op nummer 1 te zetten in De Tijdloze 2014. De stembus was op dat moment al gesloten. Als motivatie gaf Studio Brussel het grote aantal verzoeken om heropening van de stembus, alle met als bedoeling 'Mia' op 1 te krijgen.


Ster advertentie
Ster advertentie