Artiest

Color Me Badd

  1. Artiestenchevron right
  2. Color Me Badd
Color Me Badd neemt met zijn teksten bepaald geen blad voor de mond. De bandleden creëren een ‘slicke’ sound door oldskool R&B te combineren met hun soulvolle stemmen en afwisselen met de nodige rap.

Posters van Sam, Mark, Kevin en Brian schitteren in menig tienerkamer. Voor de jongens is het een droom die werkelijkheid is geworden. De vier vrienden hebben elkaar in hun collegejaren in Oklahoma City leren kennen.

Schoolband

Sam, Mark, Kevin en Brian beginnen met acapella zingen in de gangen van hun schoolgebouw. Alle vier met een andere etnische achtergrond vormen ze toch met hun stemmen een eenheid. Het klinkt zo goed dat het viertal onafscheidelijk wordt. Op iedere straathoek, alle feesten en partijen, op talentenjachten en zelfs in de kerk treden ze op.

Soundtrack New Jack City

Ontdekt door Robert Bell van Kool And The Gang mogen ze de soundtrack van de film New Jack City zingen. Het grote publiek ligt al snel aan hun voeten. Het Color Me Badd viertal is niet alleen de eerste jongensband, ze zijn tevens een van de eersten die de Latin Sound commercieel maakten. Hun tweede hitsingle 'I Adore Mi Amore' is afwisselend Spaans,- en Engelstalig.

Ingewisseld

De band heeft met verschillende grote namen in de muziekindustrie samengewerkt zoals Paula Abdul en Boyz II Men. Inmiddels hebben vele andere jongensbandjes hun plek veroverd en is er in jaren weinig van Sam, Mark, Kevin of Brian vernomen.