Programma
BNNVARA

Color Me Badd-zanger Mark Calderon: 'Te veel mensen zagen ons als boyband'

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Color Me Badd-zanger Mark Calderon: 'Te veel mensen zagen ons als boyband'

Als lid van Color Me Badd scoorde Mark Calderon in de vroege jaren 90 een enorme hit met I Wanna Sex You Up. Tijdens Soul Night met Shay & Morad vertelt de Amerikaan over zijn ervaringen.

Een enigszins nerveuze Shay en Morad - ze krijgen toch een muzikale jeugdheld aan de telefoon - spreken zaterdagavond met Mark Calderon van R&B-formatie Color Me Badd. Als onderdeel van de groep scoorde de Amerikaan aan het begin van de jaren 90 een aantal grote hits, waaronder All 4 Love, I Adore Mi Amor en I Wanna Sex You Up. Met laatstgenoemde track, afkomstig van de soundtrack van de film New Jack City, breekt Color Me Badd door bij het grote publiek.

Shay wil dan ook graag weten of dat nummer voor wilde nachten heeft gezorgd bij Calderon. "We waren 19 á 20 jaar oud en hadden een hit met de titel I Wanna Sex You Up", reageert de zanger, "Wat dacht je dat er zou gebeuren?"

Géén boyband

Calderon geeft aan dat de muziek óók zeer belangrijk was voor Color Me Badd, iets dat niet altijd begrepen scheen te worden: "Veel mensen beschouwden ons als boyband. Maar wanneer je aan een boyband denkt, dan zie je vier gasten die uitgezocht worden om samen nummers te zingen die voor hen geschreven zijn. Dat gold niet voor ons. Wij waren sinds onze middelbare schooltijd beste vrienden en hebben al onze hits zelf geschreven. Volgens mij is dat destijds niet genoeg benadrukt.

Op muzikaal vlak had Color Me Badd een duidelijk doel voor ogen, vervolgt Calderon. "We werden geïnspireerd door veel oude muziek, zoals The Temptations, waarvan we het geluid wilden vermengen met een moderne hiphopsound. Daarvoor bedachten we ons eigen genre: doo wop hiphop."

Nieuw materiaal

De zanger richt zich niet alleen op oude successen: Calderon is nog steeds actief met een nieuwe versie van Color Me Badd, waarin hij als enig origineel lid is overgebleven. "Mensen vinden het nog steeds geweldig", legt hij uit. "Ik ben er als gezicht van de band, om mensen te herinneren aan al het moois dat we hebben gemaakt." Bovendien is er nieuw materiaal onderweg: op 5 mei verschijnt de nieuwe single California Dreamin'.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Soul Night met Shay & Morad

Shay Kreuger en Morad El Ouakili zijn iedere zaterdag te horen van 18.00 tot 20.00 uur tijdens Soul Night met Shay & Morad.

Ster advertentie
Ster advertentie