Artiest

Beyoncé

  1. Artiestenchevron right
  2. Beyoncé
Beyonce is de lead-zangeres van Destiny's Child, in 2003 brengt ze haar solo-debuut Dangerously In Love uit. Het album levert haar vijf Grammy's op. Beyoncé heeft ondertussen al zes albums uitgebracht.

Beyoncé Knowles wordt geboren op 4 september 1981. Na een aantal zeer succesvolle albums neemt Destiny's Child in 2002 een pauze. De meiden beginnen op dat moment aan hun solo-carrières te werken.

Austin Powers

Met haar rol in Austin Powers 3: Goldmember maakt Beyoncé haar grote acteerdebuut. De single ‘Work It Out’ van de zangeres komt van de soundtrack van dezelfde film. Daarnaast werkt Beyoncé aan haar eigen debuutalbum Dangerously In Love.

'Crazy In Love'

Beyoncé scoort in 2003 een gigantische zomerhit met 'Crazy In Love'. Het is de eerste single van haar debuutalbum Dangerously In Love. Rapper Jay Z doet mee op de track. De twee krijgen uiteindelijk een relatie. De populariteit van Beyoncé overstijgt die van Destiny's Child. Singles als 'Baby Boy', samen met Sean Paul, 'Naugthy Girl' en 'Me, Myself and I' scoren ook zeer goed.

Reünie

Destiny's Child komt in 2004 weer bij elkaar. Er verschijnt een nieuw album en een aantal goedscorende singles. De reünie duurt echter niet lang. De groep besluit in 2005 voor goed uit elkaar te gaan.

Tweede studio-album

Het einde van Destiny's Child betekent nog meer succes voor Beyoncé als solo-artiest. Ze brengt in september 2006 haar tweede studio-album B'Day uit. In de eerste week dat het album uit is, worden er in de Verenigde Staten 540.000 exemplaren verkocht. De singles 'Deja Vu', een samenwerking met Jay-Z, en 'Irreplaceable' worden grote hits.

Dreamgirls

Naast haar muzikale carrière zit Beyoncé ook op het gebied van acteren niet stil. Ze speelt in 2006 in The Pink Panther en Dreamgirls. Voor haar rol van Deena Jones in Dreamgirls ontvangt ze een Golden Globe-nominatie. Beyoncé levert ook een bijdrage aan de soundtrack van de film.

Deluxe-editie

B'Day wordt in april 2007 opnieuw uitgebracht als deluxe-editie. Op de heruitgave staat onder andere het nummer 'Beautiful Liar', een duet met Shakira. Na haar samenwerking met Shakira brengt Beyoncé in de zomer van 2007 weer een solo single uit. De titel van het nummer is 'Green Light'.

I Am ... Sasha Fierce

In 2008 zet Beyonce haar succes voort met I Am... Sasha FIerce. Op dit album speelt ze met de tweedeling tussen Beyoncé de vrouw en Beyoncé het podiumbeest: Sasha Fierce (compleet met metalen handschoen en extreme outfits). Singles zijn 'Diva', 'Halo' en 'Single Ladies (Put a Ring On It)'. Ook speelt ze zangeres Etta James in de film Cadillac Records.

Albums

Beyoncé haar langverwachte vierde album heet 4. Deze diva weet haar stem weer eens goed neer te zetten op een gevarieerde R&B-tracklist. De titel is uitgekozen door haar fans op Twitter en Facebook en staat naast het feit dat het haar vierde album is, ook voor de datum van haar verjaardag en haar trouwdag. 'Run The World (Girls)' en 'Best I Never Had' staan op 4. In december 2013 brengt Beyoncé zonder vooraankondiging haar vijfde album BEYONCÉ uit. De eerste single is 'XO'.

Lemonade

In 2016 komt de single 'Formation' uit, als voorproefje van het album Lemonade dat later het jaar verschijnt. Het album heeft 12 tracks en is tot nu toe het meest geprezen album van de zangeres, ze wordt genomineerd voor negen Grammy Awards en wint de Award voor Beste Urban Contemporary Album en Beste Muziekvideo.