Artiest

Lucas Hamming

  1. Artiestenchevron right
  2. Lucas Hamming
Lucas Hamming is een Nederlandse zanger, acteur en liedjesschrijver. Hij wordt in 2009 bekend in de rol van Sem uit de film Lover Of Loser. Daarna is hij op tv te zien in De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, The Passion en als huisband van De Wereld Draait Door.

Biografie

Lucas Boudewijn Hamming wordt op 13 november 1993 geboren in Blaricum. Hij speelt al op jonge leeftijd in bandjes. Na een auditie voor de film Lover Of Loser krijgt hij in 2009 de rol van Sem aangeboden. In de film zingt hij samen met Marijn Lakemeier het nummer Eva, een cover van Acda en De Munnik. Hamming wint in 2012 de competitie Mooie Noten en brengt begin 2013 zijn debuut-EP Green Eyed Man uit. Later dat jaar doet hij mee aan het tweede seizoen van het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Michael Prins gaat er uiteindelijk met de overwinning vandoor. Tijdens dit seizoen leert het Nederlandse publiek ook Maaike Ouboter en Judy Blank kennen.

DWDD

In het voorjaar van 2014 brengt Lucas Hamming de single Fake Love Hypocrisy uit en een paar maanden later verschijnt Mojo Mischief. Na een paar singles in eigen beheer te hebben uitgebracht, tekent Hamming in 2015 een deal met platenfirma PIAS. Dit resulteert in oktober van dat jaar in zijn debuutalbum Ham. In het tv-seizoen van 2015-2016 treedt hij met bassist Thomas Veenstra, gitarist Kas Lambers en drummer Stijn van Rijsbergen dagelijks op als huisband van De Wereld Draait Door. Tegelijkertijd onderneemt hij een clubtour. In 2016 schrijft hij Are You With Me, het themanummer voor 3FM Serious Request. Hammings tweede album, Luck Is For Suckers, verschijnt in maart 2017. De zanger vertolkt twee jaar daarna de rol van Judas in The Passion.