Artiest

Jungle By Night

  1. Artiestenchevron right
  2. Jungle By Night
De negenkoppige Amsterdamse band Jungle by Night maakt een mix van afrobeat, funk, soul en jazz en bestaat sinds 2009.

Afrobeat

De Amsterdamse muzikanten in de leeftijd van 15-20 jaar zijn bij elkaar gekomen in 2009 om eigen muziek te maken die sterk beïnvloed is door Afrikaanse beats. Je hoort duidelijke karaktertrekken van Ethiopische jazz en Nigeriaanse afrobeat. Jungle By Night is een energieke formatie bestaande uit een toetsenist, bassist, gitarist en drummer aangevuld met twee percussionisten (conga en djembé) en drie blazers (trombone, trompet, tenor saxofoon).

Optredens

Jungle By Night speelde op verschillende festivals en zalen in Nederland, zoals Into The Great Wide Open, festival de Affaire en als het voorprogramma van Mayer Hawthorne, John Legend & the Roots en Mulatu Astatke. Op 1 oktober 2010 werd de eerste 7" single uitgebracht in het Amsterdamse Paradiso bij Kindred Spirits. In januari 2011 spelen ze met succes op Noorderslag.

Superjaar 2011

In 2011 gaat het helemaal los met Jungle By Night. De band staat zo ongeveer op alle grote, maar ook kleine festivals (we noemen Mundial, North Sea Jazz en Lowlands). De debuut-EP Jungle By Night, die eind maart verschijnt, wordt opgepikt door verschillende media. De groep wordt omarmd door 3VOOR12 en wordt uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.

2013-2014

Op 20 april 2013 verscheen de vinyl-single Brass Sabbath die met de Amerikaanse dj/producer Gaslamp Killer is opgenomen. De single bestaat uit covers; Black Sabbath's Electric Funeral en een medley die het van oorsprong Turkse nummer High Times (Zemani Geldi) aan The Specials' Ghost Town koppelt. De zomertournee bracht de band onder andere naar Rusland en Engeland. De derde editie van Felabration werd ditmaal een mini-tournee met concerten in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. In januari 2014 speelde Jungle by Night nieuwe nummers op Noorderslag Weekend als voorproefje van het album The Hunt dat in april werd uitgebracht.