Festival

Jungle by Night over optreden Concert at SEA: 'De zee doet wat met je'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Jungle by Night over optreden Concert at SEA: 'De zee doet wat met je'

In een veelbewogen 2023 maakt Jungle by Night hun debuut op Concert at SEA. Bandleden Ko Zandvliet en Bo Floor blikken met Morad El Ouakili terug op hun show.

"Het was echt te gek, we hebben een fucking leuke show gehad", zegt trombonist Ko Zandvliet over het optreden van Jungle by Night op Concert at SEA. "De zee, die staat achter je", vult trompettist Bo Floor aan. "Dat doet wat met je. Je merkt dat echt: je wordt helemaal gelukkig en blij, en dat merk je ook aan het publiek."

De Jungle by Night-leden zien de nodige gelijkenis tussen het publiek op Concert at SEA en op Pinkpop, waar ze een week geleden stonden. "Wat ik leuk vind aan Pinkpop, en ook hier, is dat mensen heel erg luisteren naar de publiek en echt genieten. Soms heb je festivals waar mensen meer met van alles er omheen bezig zijn, maar hier heb ik wel echt het idee dat er aandacht is voor de muziek."

Niet instrumentaal

Het debuut op Concert at SEA is niet de enige primeur voor Jungle by Night dit jaar. De band bracht begin 2023 de single In de Steek uit, waarop voor het eerst zang te horen is. Zandvliet neemt de vocalen voor zijn rekening op het nummer.

De trombonist en kersvers zanger geeft aan dat zijn stem op nog meer aankomende Jungle by Night-tracks te horen zal zijn. "Er zijn begin dit jaar twee jongens de band uit gegaan, toen hebben we het een beetje omgegooid", legt hij uit. "Het was een mooi moment om te kijken hoe we het opnieuw konden gaan indelen."

Die verandering past bij de manier waarop Jungle by Night zich al veertien jaar lang ontwikkelt, legt Floor uit. "Destijds waren we reltieners die een andere muzieksmaak hadden dan de meeste leeftijdsgenoten", vertelt de trompettist. "Als je het in genres wilt opdelen, dan speelden we vroeger meer Afrikaanse stijlen. Het is nu wat elektronischer geworden."

Bekijk het volledige interview met Ko Zandvliet en Bo Floor hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie