Artiest

Krystl

  1. Artiestenchevron right
  2. Krystl
Krystl Pullens is een Nederlandse singer- songwriter die in 2010 doorbreekt met de single 'Golden Days'. Ze treedt door de jaren heen veel op tijdens festivals, waaronder op North Sea Jazz in 2012.

Invloeden

Krystl laat zich door veel artiesten beïnvloeden. Denk aan: Etta James, Aretha Franklin en Janis Joplin en huidige artiesten als Christina Aguilera, Gavin DeGraw, Amos Lee, Kelly Clarkson, Pink, Beth Hart, Sass Jordan, Nikka Costa, Anouk en Ilse DeLange. Ook wordt ze wel vergeleken met Melissa Etheridge.

L.I.N.E.

Krystl start in 2003 samen met een paar medestudenten de band L.I.N.E. Ook is Krystl onder andere achtergrondzangeres geweest bij de Nederlandse zangeres Do.

3FM Serious Talent

Met haar eerste single ‘Golden Days’ wordt Krystl in november 2010 3FM Serious Talent. Een paar maanden later wordt ze genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award, maar wordt door A Silent Express voorbij gestreefd.

Debuutalbum Rolling

Begin 2011 verschijnt Rolling, het debuutalbum van Krystl, waar ‘Golden Days’ de eerste single van is. Het nummer wordt vanaf eind 2010 gebruikt voor de commercial van een bekend biermerk. 'Golden Days' wordt opgevolgd door achtereenvolgens de singles 'Bottles' en 'Fool For You'. In datzelfde jaar wint ze ook de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer.

Circles

Krystl brengt in april 2013 haar nieuwe single 'Circles' uit. Het is een voorloper van haar tweede album, Undefeatable, dat halverwege 2013 uitkomt. Ze zegt op dat moment: "Ik sta al maanden te trappelen en nu is het dan eindelijk zover. En wat vind ik het ook weer doodeng. Het is leuk, spannend, vet cool, zenuwslopend en alles tegelijk. Dit is waar ik maanden aan heb gewerkt. Ik ben reuze benieuwd wat je er van vindt!" 

'I'm In Love'

Een jaar na 'Circles' brengt Krystl, geheel onverwachts, de single 'I'm In Love' uit. De zangeres beschrijft het zelf als een kans die plotseling voorbij kwam, en ze niet kon laten schieten.