Artiest

Sandra van Nieuwland

  1. Artiestenchevron right
  2. Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland is een Nederlandse zangeres. Ze breekt in 2012 door wanneer ze meedoet aan The Voice Of Holland. Haar album And More staat zeven weken bovenaan de Album Top 100. Opvolger Banging On The Doors Of Love is ook een succes.

Biografie

Sandra van Nieuwland wordt op 16 februari 1977 geboren in Dordrecht. In 2005 studeert ze af in de muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ondertussen is ze ook als zangeres actief, onder meer in de band Applethree. Ze bereikt de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland in 2011. Het jaar daarna brengt ze onder de naam Sandra Newland de single Love Revives Your Heart uit. Later dat jaar neemt de zangeres deel aan het derde seizoen van het tv-programma The Voice Of Holland. Tijdens de blind auditions zingt ze de Usher-hit More. Trijntje Oosterhuis wordt haar coach, maar Van Nieuwland weet de finale niet te bereiken. Leona Philippo gaat er met de winst vandoor.

And More

Ze krijgt misschien niet de meeste stemmers op haar hand, maar de singles van Sandra van Nieuwland worden wel het meest gedownload en gestreamd van alle kandidaten aan The Voice Of Holland. In de downloadlijsten staan haar uitvoeringen van More, Keep Your Head Up (Ben Howard), Beggin’ (The 4 Seasons), New Age (Lianne La Havas) en Venus (The Shocking Blue) stuk voor stuk op nummer 1. Net voor de kerst worden alle liedjes uit de show gebundeld op het album And More, dat vervolgens zeven weken op nummer 1 staat. In 2013 onderneemt de zangeres een uitvoeringe clubtour door Nederland.

Banging On The Doors Of Love

Met voormalig Voicst-zanger Tjeerd Bomhof werkt Van Nieuwland aan haar tweede album Banging On The Doors Of Love, dat volledig uit eigen repertoire zal bestaan. Hunter is hiervan de eerste single en wordt in de nazomer van 2013 een hit. In november verschijnt het volledige album. Hoewel de plaat op nummer 6 binnenkomt en enkele weken in de top 10 doorbrengt, wordt het succes van de voorganger niet geëvenaard. Het daaropvolgende jaar treedt Van Nieuwland veelvuldig op. Het album Breaking New Ground uit 2015 levert geen hits op en piekt op nummer 29 in de Album Top 100. Opvolger Human Alien uit 2018 valt na één week al uit de lijst, met 86 als hoogste plek. Ondanks tegenvallende verkopen blijft de zangeres onvermoeibaar touren in eigen land.