Artiest

Take That

  1. Artiestenchevron right
  2. Take That
Het gigantisch succesvolle Engelse antwoord op het Amerikaanse New Kids On The Block dat halverwege de jaren '90 een aantal hits scoort met o.a. 'Babe', 'Back For Good' en de Bee Gees-cover 'How Deep Is Your Love'. In 2010 komt de groep voor het album Progress weer bij elkaar. In 2011 verlaat Robbie Williams de boyband weer.

Boyband

Take That is misschien wel dé boyband van de jaren negentig. Het vijftal rijgt de hits aaneen en kan bogen op een immense fanbase dat voor het grootste deel bestaat uit pubermeisjes.

Navolging

Take That krijgt navolging van vele andere boybands. Daarvan boeken met name Backstreet Boys, Westlife en Five ook veel succes. Take That geeft er in 1996 de brui aan.

Robbie Williams

Robbie Williams stapt voor het uiteenvallen van Take That op en begint aan een zeer succesvolle solo-carrière. Tot op de dag van vandaag is hij een superster.

Gary Barlow

Gary Barlow wordt in eerste instantie de nieuwe George Michael genoemd, maar na één Top 10-hit, 'Forever Love', weet hij de verwachtingen niet waar te maken. Barlow verdwijnt achter de schermen en schrijft nummers voor o.a. Steps en Blue. 

Mark Owen

Ook Mark Owen gaat na Take That solo. Hij scoort een hitje met 'Child'. Na een of twee geflopte singles en een niet succesvol album (Green Man) blijft het angstaanvallig stil rondom de babyface van de groep. In 2003 brengt hij zijn tweede solo-album uit.

Solocarrières

Robbie Williams uitgezonderd floppen alle solocarrières van de voormalige Take That-ers. Na verloop van tijd steken dan ook steeds meer geruchten over een op handen zijnde reünie de kop op.

Comeback

In 2006 is het zover: Take That komt weer bij elkaar. Robbie Williams ontbreekt bij de reünie. De comeback van Take That gaat gepaard met een nieuwe plaat, Beautiful World. De eerste single 'Patience' bereikt in Engeland de hoogste positie in de hitlijst. Take That treedt in november 2007 op in Ahoy in Rotterdam.

Robbie Williams komt en gaat

In juli 2010 komt er dan toch een verzoening tussen Take That en Robbie Williams. Met zijn vijven maken ze het album Progress en starten ze een tour. Met name de tour doet het erg goed bij de trouwe fans en levert de boyband miljoenen op. De hereniging met Robbie Williams is echter van korte duur, want in oktober 2011 verlaat hij Take That alweer om zijn solocarrière op te pakken. De overgebleven leden gaan weer met zijn vieren verder. In tegenstelling tot de break-up van 1995 gaan de mannen nu als goede vrienden uit elkaar.

III

Ondanks dat ook bandlid Jason Orange de groep verlaat besluit Take That, of dat wat er nog van over is (Mark Owen, Gary Barlow en Howard Donald), een nieuw album op te nemen. Het album is dan de eerste plaat van de groep in vier jaar tijd en krijgt de naam III. De plaat komt in december 2014 uit.