Artiest

Miss Montreal

  1. Artiestenchevron right
  2. Miss Montreal
Zangeres Sanne Hans (1984) is in 2008 te zien in een commercial voor smeerkaas. 3FM-DJ Giel ontdekt Sanne en vanaf dat moment gaat het snel. Ze scoort hits met o.a. 'Just A Flirt', 'Addicted To Crying', 'Wish I Could' en 'Hoe' (met Nielson).

Miss Montreal is de naam van een hele band, met Sanne Hans op de voorgrond. Als klein meisje schrijft Sanne al liedjes en als puber zit ze in verschillende bandjes. Een daarvan is de meidenband Ysis.

Doorbraak

Sanne Hans wordt in 2008 bekend dankzij haar zangkunsten in een kaasreclame. Giel Beelen is een van de eerste die haar ontdekt en nodigt haar uit voor zijn radioprogramma. Dat bevalt en er volgen simpelweg meer optredens. Ook bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

'Just A Flirt'

Het liedje dat Sanne in de reclame zingt is niet haar eigen nummer. Als eerste single brengt ze 'Just A Flirt' uit en daarmee wordt ze uitgekozen als 3FM Serious Talent. Single twee heet 'This Is My Life'. Sanne krijgt een contract bij 8Ball en begint met haar band aan het debuutalbum.

Miss Montreal

Het debuutalbum heet heel toepasselijk Miss Montreal en de voorgaande singles ('Just A Flirt' en 'This Is My Life') zijn daar allebei op te vinden. Maar Sanne zit na de release van haar langspeler niet stil. Nee, ze gaat door. Veel radio- en televisieoptredens brengen haar extra bekendheid. Ook de singles 'Seven Friends' en 'Addicted To Crying' komen van haar debuut en worden regelmatig gedraaid.

Kerstplaat

Ergens in de herfst van 2009 brengt Sanne naar buiten dat ze bezig is met een kerstsingle. Begin december is het zo ver en ligt het liedje, getiteld 'Being Alone At Christmas', in de winkels. Deze song is een herkenbare kerstsingle met alle dingen die erin horen: kerstbellen, koortjes en een catchy refrein.

So... Anything Else?

Begin 2010 is Sanne druk bezig met haar nieuwe album. Ze vliegt zelfs naar L.A. voor inspiratie. En ze krijgt het af. Het album heet So... Anything Else? en komt half juli 2010 uit. Op dit album staat ook 'Swing the Night Away', de eerste single.

I Am Hunter

Miss Montreal presenteert 11 april 2012 een derde album I Am Hunter in Paradiso in Amsterdam. Voor deze plaat werkt Sanne samen met songwriters en producers Joshua Crosby en Nate Campany in Nashville in de Verenigde Staten. Ze werkte al eerder samen met deze producers voor de single 'Wish I Could', die haar in de winter van 2011/2012 een hit oplevert. 

Schaal van Rigter

Voor het nummer 'Wish I Could' krijgt Sanne op 3 april 2012 in de Coen en Sander Show op 3FM de Schaal van Rigter uitgereikt. Het nummer is in het jaar 2011 het meest gedraaide liedje op 3FM.

Theatertour S-ss-sss-anne!

Na het album I Am Hunter (2012) volgt de theatertour S-ss-sss-anne! Met haar theatershow laat Sanne zichzelf zien, zowel muzikaal als persoonlijk. Goede liedjes, een biertje, een traan en een dikke glimlach! De band eindigt op 25 maart 2013 in Carré in Amsterdam. Naast de show komt er ook een speciaal Miss Montreal tijdschrift uit met nieuws, foto's en wetenswaardigheden door en over Miss Montreal.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

In 2012 is Sanne Hans als jurylid te zien in het TV programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Daar ontmoet ze kandidaat Niels Littooij (Nielson). Een klein jaartje later zingen ze samen het nummer 'Hoe'. De single wordt een succes en haalt hoge noteringen in de hitlijsten.

Irrational

Irrational, het vierde album van Miss Montreal, verschijnt in februari 2014. 'Tututu' komt op de markt als leadsingle van de plaat. In 2015 brengt ze haar duet 'Ik Zoek Alleen Mezelf' met Paskal Jakobsen, frontman van BLØF uit. In dit jaar start zij ook met haar tweede theatershow Onmeunig Sanne. In haar show blijft ze dicht bij zichzelf, zoals bijvoorbeeld te horen is in het nummer 'Los Bij Elkaar' dat over de scheiding van haar ouders gaat.

Nummers van Miss Montreal