Artiest

Jake Reese

  1. Artiestenchevron right
  2. Jake Reese
Jaap Reesema wint in 2010 het derde seizoen van X Factor, zijn cover van ‘Don’t Stop Believin’ wordt een hit. Debuutalbum is geen groot succes. In 2013 keert hij terug met de Nederlandstalige single ‘Mijn Wereld Op Z’n Kop’.

X Factor en 'Don't Stop Believin'

In het derde seizoen van X Factor in 2010 doet Jaap het goed, heel goed. Hij wint de talentenshow en krijgt een contract (en een auto). De single die hij in de finale ten gehore brengt, ‘Don’t Stop Believin’,  wordt een hit in Nederland.  Het is origineel van rockband Journey en staat bij veel mensen in het geheugen gegrift als “dat liedje uit de slotscène van tv-serie The Sopranos”.

Album niet zo'n succes

Na de overwinning werkt Jaap Reesema aan een album. De single ‘Walk To The Other Side’ behaalt de hitlijsten niet. Het debuutalbum Changing Man levert ook geen commercieel succes op. Reesema laat op het album Nederlandstalige en Engelstalige liedjes horen.

'Mijn Wereld Op Z'n Kop'

In 2013 verschijnt het liedje ‘Mijn Wereld Op Z’n Kop’. Het zomerse liedje is geïnspireerd op zijn nieuwe liefde Kim Kötter. Voor nieuw materiaal houdt Reesema schrijfsessies met onder andere 3JS-gitarist Jaap Kwakman, producer Sven Figee, John Ewbank, René Froger en Ali B.

Nummers van Jake Reese