Artiest

Florence And The Machine

  1. Artiestenchevron right
  2. Florence And The Machine
Noem het Florence And The Machine of Florence + The Machine, het gaat in ieder geval om de Britse zangers Florence Welch en haar band. Rock, soul, pop, experimenteel, Florence gooit het allemaal door elkaar en maakt daar een geheel eigen stijl van. De doorbraak komt direct met het debuutalbum Lungs. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een begrip.

Florence + The Machine bestaat uit Florence Welch en haar begeleidingsband. De ietwat typische naam is ontstaan uit een inside joke en heeft uiteindelijk standgehouden:

"The name Florence + The Machine started off as a private joke that got out of hand. I made music with my friend, who we called Isabella Machine to which I was Florence Robot. When I was about an hour away from my first gig, I still didn't have a name, so I thought 'Okay, I'll be Florence Robot Is A Machine,' before realising that name was so long it'd drive me mad."

Lungs

De band is actief vanaf 2007 als het debuutalbum Lungs uitkomt. De muziek wordt geschaard onder op soul geïnspireerde indie. Het balletje rolt inmiddels als een dolle. Ze stond in 2009 al in het voorprogramma van de White Lies, Friendly Fires en Glasvegas.

Commercial

Van het album Lungs gebruikt Nike het nummer 'Kiss With A Fist' in een van hun commercials, dit is in 2008 ook de eerste single van het debuutalbum. 'Rabbit Heart (Raise It Up)' is een waardige opvolger en scoort ook airplay op de Nederlandse radio.

Touren

Verder is de band ontzettend hard aan het touren en wint zo steeds meer fans voor zich, vooral in het VK. Ook de rest van (voornamelijk) Europa hoort steeds meer van Florence en haar band. In Nederland is haar volgende single, 'Dog Days Are Over', weer op de radio te horen.

Florence gaat door

De volgende single die in de winkels komt te liggen is 'You've Got The Love', een cover van The Source & Candi Staton. Ondertussen laat de band weten dat ze vanaf begin januari bezig zijn met het volgende album en brengen ze de opzwepende volgende single uit: 'A Kiss With A Fist'.

Ceremonials

Het tweede studioalbum verschijnt in oktober 2011, waarvan 'What The Water Gave Me' en 'Shake It Out' respectievelijk de eerste en tweede single zijn. Het album wordt gelanceerd met een exclusief concert in Londen. Dit uitverkochte concert kan online live gevolgd worden op de website van de band. De derde single die in januari 2012 Nederland verschijnt is 'Breaking Down'.

Derde album

In juni vertelt de band aan NME dat ze werken aan een derde plaat, How Big, How Blue, How Beautiful.