Artiest

Höllenboer

  1. Artiestenchevron right
  2. Höllenboer
Nederlands zangduo bestaande uit Bas van den Toren en Gerard Oosterlaar. Het tweetal specialiseert zich in dialectpop en scoort in 1995 een nummer 1-hit in Nederland met het nummer ‘Busje Komt Zo’, dat handelt over twee verslaafden die wachten op de komst van de methadonbus. Het blijkt uiteindelijk ook hun enige hit.
Het duo Höllenboer treedt voor het eerst op tijdens een feestavond van een plaatselijke voetbalvereniging. Al snel maakt het duo naam in het oosten en noorden van het land. Zo schrijven ze onder andere enkele teksten voor Achterhoekse popgroep Normaal.

Busje Komt Zo

Op eigen kracht debuteert men in 1993 met de cd Muj Goed Kiek'n Wa'k Zeg, een cd vol liedjes gezongen in het Sallant’s dialect. Zanger Oosterlaar tekent voor de teksten, terwijl zanger/gitarist Van den Toren de composities voor zijn rekening neemt. De plaat levert geen hits op, maar in 1995 volgt dan de nationale doorbraak met 'Busje Komt Zo'. Het titelnummer van deze gelijknamige cd - toevallig niet in dialect gezongen - bezorgt het duo hun enige grote hit in Nederland. Drie jaar later, in 1998 komt het tweetal met hun laatste cd Vort Met Die Pröttel. Ondanks een afscheidsconcert in april 2000, treedt het duo incidenteel nog op.

Nummers van Höllenboer