Artiest

Ben Howard

  1. Artiestenchevron right
  2. Ben Howard
Singer-songwriter Ben Howard groeide op aan zee. En dat is duidelijk te horen. De 'mellow' sound van zijn semi-akoestische liedjes doet je denken aan een zonsondergang en nachtelijk feestje op het strand met kampvuur.

Ben Howards gitaarspel

Ben Howard bespeelt op een aparte manier zijn gitaar. Hij legt het instrument plat op zijn schoot en speelt nonchalant een heel repetoire weg. Zijn rustige, melodieuze liedjes zjin te vergelijken met die van Xavier Rudd. Het verschil zit 'm in het feit dat Ben Howards stem dynamischer aandoet. Op het podium is hij rustig en innemend.

Every Kingdom

Het langverwachte debuutalbum van Ben Howard komt uit op Universal en krijgt de titel Every Kingdom (2011). Hij heeft een enorme zwak voor cassettebandjes. Zijn album werd om die reden, naast cd, ook op cassette uitgebracht. In 2012 wordt Ben Howard met zijn debuutalbum genomineerd voor de Mercury Prize, maar Alt-J gaat er vandoor met de prijs voor hun debuutalbum An Awesome Wave.

I Forget Where We Where

Ben Howard gaat door met muziek maken. Hij brengt de single 'End Of The Affair' uit in augustus 2014. Het nummer is afkomstig van zijn tweede album, I Forget Where We Where. Ben maakt tijdens Zane Lowe's show op BBC Radio 1 de titel van zijn plaat bekend. Tegelijkertijd laat hij voor het eerst de titeltrack van zijn album horen.