Artiest

Tower Of Power

  1. Artiestenchevron right
  2. Tower Of Power
Tenorsaxofonist Emillio Castillo is al vanaf 1967 de onbetwiste leider van de immens populaire live-act Tower of Power. Aanvankelijk noemt hij zijn band The Motowns, maar met de komst van baritonsaxofonist Stephen ‘Doc’ Kupka wordt de groepsnaam gewijzigd in Tower of Power.

Van the Motowns tot the Tower

Tenorsaxofonist Emillio Castillo is al vanaf 1967 de onbetwiste leider van de immens populaire live-act Tower of Power. Aanvankelijk noemde hij zijn band The Motowns, maar met de komst van baritonsaxofonist Stephen ‘Doc’ Kupka werd de groepsnaam gewijzigd in Tower of Power.

Funkmachine

Aan het begin van de jaren zeventig leverden de twee albums die zij opnamen voor Warner, Bump City en Tower of Power, een aantal hitsingles op. Hoewel er regelmatig andere zangers en ritmesecties in de band verschijnen, blijft de blazerssectie van TOP goed in tact. In de loop der jaren maakten vele groten uit de internationale muziekwereld gebruik van hun diensten  als begeleidingsband. Elton John, Santana, Bonnie Raitt en Toto zijn maar een paar van de tientallen acts die wilden samenwerken  met deze uiterst soepel swingende funkmachine.