Sanne op safari door Groningen

Bijzondere ontdekkingen op het kerkhof

Sanne Meijer gaat regelmatig op safari door Groningen. De Staat belt met tijdens haar de expeditie en ze is op een kerkhof...
Polderexpeditie

Blogger Sanne Meijer schrijft in het dagelijks leven over haar bijzondere ontdekkingstochten door de provincie Groningen. Stefan belt met haar terwijl ze op een kerkhof staat in een klein dorpje net buiten de grote stad. Niet bepaald de vrolijkste plek om in het donker rond te lopen.


"Ik sta nu op een heel donker en verlaten kerkhof..."


- Sanne MeijerGrafpoëzie

Op het kerkhof treft Sanne 'grafpoëzie' aan en dat is niet heel vreemd: "In Groningen kennen we best wel een rijke grafpoëziecultuur", vertelt ze. "Het geeft een beetje hoop in verdrietige tijden aan heel veel mensen. Dat vind je heel goed terug in de gedichtjes."

Sanne leest ook nog een paar gedichtjes voor en dat hoor je hier:

Sanne is op ontdekkingstocht door haar eigen Groningen


Oproep

Hoe is jouw staat vandaag?

Het Staatshoofd is geïnteresseerd tot in het kleinste detail!

Kom in contact

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Frederika de Vs 12 april 2017 - 12:46 uur

Wat een mooi verhaal van Sanne weer!
Ik geniet van al haar verslagen van de reizen die ze maakt en alle prachtige, interessante verhalen die ze ervan weet weer te geven. Ik ben van Groninger ouders en heb ook in de provincie Groningen en de stad gewoond lang geleden. Daarom raken die verhalen me zo denk ik. Ik zie het allemaal voor me.
Mooie uitzending was dit.
Ik ben al jaren luisteraar van Radio 2 en dan ineens een uitzending met Sanne Meijer!
Met vriendelijke groet,
Frederika de Vries