De Staat van Stasse
KRO-NCRV

De Staat van Stasse presenteert de Nationale Zaadlozing 2023

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat van Stasse presenteert de Nationale Zaadlozing 2023

Voor de 6e keer op rij komt KRO-NCRV presentator Stefan Stasse in actie voor de wilde bij tijdens de Nationale Zaadlozing 2023. En dit jaar doet De Staat van Stasse dat niet alleen! Ze bundelen de krachten met The Pollinators. Een stichting die maar liefst 3000 zaadbanken wil openen door heel Nederland en Vlaanderen.

Vanaf dinsdag 21 maart gaat de Staat van Stasse op zoek naar NPO Radio 2-luisteraars die een zaadbank willen openen, zodat er in ieder dorp in Nederland een mogelijkheid is om gratis bijenzaad af te halen. Na een aanmelding ontvang je namens The Pollinators een pakketje met 20 zakjes inheems bloemzaad die je kunt uitdelen bij jouw eigen zaadbank. Hoe meer zaadbanken, hoe meer zaadjes voor de bij, want dat is belangrijk!

Van de 359 soorten wilde bijen in Nederland is inmiddels al 55 procent uitgestorven. En als dat zo doorgaat, dan zijn de gevolgen niet te overzien! De bij is namelijk enorm belangrijk voor de bestuiving van 75 procent van onze gewassen. Zonder bijen geen aardbeien, koffie of chocola bijvoorbeeld.

“De bij hoort bij ons en we moeten onze leefwereld mét de bij door blijven geven! Zijn bestaan staat op het spel door het oprukken van de tegeltuinen en een algeheel gebrek aan bloemen. Dat moet veranderen", aldus radiopresentator Stefan Stasse.

De Staat van Stasse heeft met de Nationale Zaadlozing 2023 maar één doel voor ogen: in elk dorp in Nederland een zaadbank openen! Tot en met zaterdag 1 april kun je je aanmelden voor een eigen zaadbank. Vanaf 10 april gaan alle zaadbanken open zodat tijdens de Nationale Zaaidag op zaterdag 22 april we massaal kunnen gaan zaaien!

Zaadbank aanvragen?

Ben jij of ken jij iemand die graag een zaadbank zou willen openen? Ga dan naar www.destaatvanstasse.nl en meld je aan!

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie