The Clash

The ClashBritse punkrockband die in 1976 in Londen wordt opgericht. De grootste hit scoort The Clash met 'Should I Stay Or Should I Go' in 1991, maar dan is de band al vijf jaar uit elkaar.Delen


BiografieNa geïnspireerd te worden door een Sex Pistols concert in Londen, besluit Joe Strummer zijn andere band de 101-ers op te heffen en een nieuwe weg in te slaan. Met Mick Jones (van de band London SS) en Keith Levene is The Clash in 1976 een feit. In het volgende jaar komt de eerste single 'White Riot' uit.

London Calling

In 1979 toert de band voor het eerst in Amerika, en wel tweemaal.  Tijdens de tournee werken ze samen met muzikanten als Bo Diddley en Screamin' Jay Hawkins. Er wordt gezegd dat deze 'oude rotten' veel inspiratie boden voor het album London Calling, welke in 1979 met succes uitgebracht wordt.

Het einde

Vanaf het begin van de jaren '80 begint de groep al de eerste scheuren te vertonen, en in 1986 is het dan toch echt afgelopen met de Clash. Hun hit 'Should I Stay Or Should I Go' wordt in de jaren '90 nog herondekt door velen, wanneer het gebruikt wordt in een spijkerbroek-reclame.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties