Naar homepage
Top 2000

Popfotograaf Rob Verhorst: 'Prince was moeilijk vast te leggen, hij was veel te snel'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Popfotograaf Rob Verhorst: 'Prince was moeilijk vast te leggen, hij was veel te snel'

In een nieuwe aflevering van de Songlines Podcast is popfotograaf Rob Verhorst te gast, die al tientallen legendarische artiesten vastlegde op de gevoelige plaat.

Rob heeft inmiddels een aardig portfolio opgebouwd: van Adele tot Zappa en Tina Turner tot Elton John. Zelfs Simone Walraven, de enige echte host van de podcast, mag zich bij deze rij namen voegen. Op de beruchte foto staat ze zelfs samen met niemand minder dan Paul McCartney, die Simone destijds interviewde voor Countdown (zie foto hieronder).

Moeilijk te fotograferen

Zo'n 32 jaar na haar interview voor Countdown spreekt Simone opnieuw met popfotograaf Rob. Hij is bezig met een boek over Prince, na hem talloze keren te hebben gefotografeerd. En dat fotograferen viel volgens Rob niet mee. Hij vertelt: "Ik heb Prince zeventien keer voor de lens gehad. Hij was enorm snel; hij sprong, hij hing in de lucht. Dat heeft hem ook opgebroken, want hij moest pijnstillers slikken voor de spagaatsprongen die hij maakte. Prince was waanzinnig energiek op het podium. Daarom was het moeiljk om hem te fotografen."

Hoe kijkt Rob terug op zijn carrière? Welke artiest was bijzonder om vast te leggen en hoe is het om te horen dat een muzikant met wie je hebt samengewerkt, overlijdt? Je hoort het in Songlines:

Songlines gast: Popfotograaf Rob Verhorst

Verder luisteren?

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts, Spotify en de NPO Radio 2 app! Klik hier voor de Songlines Podcast op Spotify en hier voor de Songlines Podcast op Apple Podcasts of beluister 'm via de NPO Radio 2 app: iOS, Android.

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Foto omslag: Rob Verhorst

Ster advertentie
Ster advertentie