NPO Radio 2 Top 2000

Emma Kok (15) maakt tussen de optredens door haar NPO Radio 2 Top 2000 stemlijst

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Emma Kok (15) maakt tussen de optredens door haar NPO Radio 2 Top 2000 stemlijst

De 15-jarige Emma Kok verovert in 2021 heel Nederland met haar fantastische uitvoering van Voilà. Samen met André Rieu en Johann Strauß Orchestra staat ze binnenkort weer op het podium. Maar kan de jonge zangeres ook tijd vinden om te stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000? Jan-Willem en Jeroen zochten het uit.

Op dit moment repeteert de Limburgse zangeres druk voor de aankomende kerstshow, waar ze haar versie van Barbara Pravi's Voilà ook ten gehore zal brengen. En spelen met zo’n orkest is een hele ervaring. "Het is echt super cool. Zodra het orkest gaat spelen, is het gewoon echt magie wat er ontstaat. Dat is echt heel bijzonder."

Helene Fischer

Sinds haar doorbraak gaat de zangeres van hoogtepunt naar hoogtepunt dus. En haar optreden van vorige week past ook in dat rijtje. "Afgelopen weekend heb ik een duet mogen zingen met Helene Fischer", vertelt Emma.

Voor de opnames moest de jonge zangeres helemaal naar Düsseldorf. Maar het bijzondere duet was het helemaal waard, want zingen met Helene is toch wel "een hele grote eer. En weer een droom die uit is gekomen."

Het stemlijstje van...

Tussen al die repetities en optredens door is Emma nog wel van plan te gaan stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000: "Ik had nog niet gestemd dit jaar. Maar ik stem wel meestal gewoon elk jaar." En een groep komt sowieso in haar lijstje: "Sowieso iets van Queen", verklapt Emma.

Ster advertentie
Ster advertentie