NPO Radio 2 Top 2000

Dexys Midnight Runners vindt Eileen bij songtekst van andere band

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dexys Midnight Runners vindt Eileen bij songtekst van andere band

Muzikant Kevin Rowland vertelt in de Top 2000 a gogo het verhaal achter het nummer Come On Eileen van zijn band Dexys Midnight Runners

Kevin vertelt in deze Top 2000 a gogo dat hij in Birmingham woont wanneer hij de Dexys Midnight Runners begint. “Hier ben ik begonnen in de muziek”, zegt hij trots. De audities worden in een woonkamer van Kevins huis gehouden en het meest bekende lied van de band is geïnspireerd door nummers uit de jeugd van de singer-songwriter.

Eileen en ik?

Over Come On Eileen vertelt Kevin dat het nummer vol zit met inspiratie uit andere liedjes. Zo vergist hij zich in een zin die gebruikt wordt in het nummer van Squeeze, Labelled With Love, waar ze zingen: “Drinks to remember I, me and myself.” Kevin denkt dat ze hier namelijk ‘Eileen and myself’ zeggen tot hij erachter komt dat dit niet het geval is, door zijn zus die hem op zijn fout wijst. Opgelucht haalt hij adem: “Geweldig. Dan kan ik Eileen gebruiken.”

Benieuwd waar Kevin Rowland nog meer inspiratie uithaalt voor Come On Eileen? Bekijk het hier in de Top 2000 a gogo van deze week.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie